til top
  • Nybygg

Nybygg

Nybygg i Askøy og Bergensområdet

Sandøy Byggservice hjelper deg med å realisere nybygg-drømmen i Askøy, Bergen og omegn. Enten du vil skreddersy din egen bolig, eller ønsker å bygge et av våre fantastiske kataloghus eller hytter, tar Sandøy Byggservice As deg gjennom hele byggeprosessen. Det er mye å tenke på underveis, alt fra valg av tomt og hus, til selve byggeprosessen. Alle våre kataloghus kan tilpasses dine ønsker, slik at du får boligen du alltid har drømt om. Vi tar hånd om alle faser, fra start til slutt!


Hvorfor kjøpe nybygg?

Kjøp av bolig er en av livets største og viktigste investeringer. Hovedårsakene til at folk ønsker å bygge et nybygg, er muligheten til å skape en bolig som passer deres ønsker og behov. Ved å bygge et nybygg står du fritt til å utforme egen planløsning, og kan skape et hjem som er unikt tilpasset deg og din familie.

Realiser boligdrømmen
Realiser boligdrømmen

Med Sandøy Byggservice i ryggen, kan du være trygg på at veien mot boligdrømmen blir en god opplevelse for deg og din familie. Din nye bolig kan bygges på egen tomt, eller du kan kjøpe tomt hos oss. Vi er medlem av Mesterhus , som er en av bransjens største og beste husleverandører. I Mesterhus er alle medlemsbedriftene håndplukket, og alle er Mesterbedrifter  https://mesterbedrifter.no/ ) hvilket ingen andre huskjeder krever av sine medlemmer.

Første møte

I startfasen møtes vi for å høre mer om din boligdrøm, og hvilke forventninger du har til prosessen. Vi diskuterer blant annet boligens utseende, planløsning og budsjett.


Tomt

Etter første møte besøker vi tomten boligen skal bygges på. En rekke faktorer vurderes: Tomtens størrelse, lysforhold, utsikt, eventuelt innsyn, om tomten er flat eller skrå, hensyn til annen bebyggelse, støykilder, reguleringsplaner, og krav for nybygg fra kommunen.


Tegning og tilbud

Vår arkitekt tegner opp boligen og kommer med en detaljert beskrivelse av hva vi kan tilby. Her vil det også bli estimert en pris for bygging av den nye boligen. Når tegningene er klare og godkjent av deg, vil vi utarbeide et fastpristilbud som kan innbefatte enten en totalentreprise med alle fag, en hovedentreprise eller del entreprise hvor du står for enkelte av de andre fagene selv.


Kontrakt

Siste steget før bygge-forberedelsene starter er signering av kontrakt. Kontrakten skal sikre at lovverket blir fulgt og at arbeidet blir utført som avtalt. Før kontraktsmøte sender vi deg kontrakten, slik at du får lest gjennom og kan komme med eventuelle forslag til endringer.


Forberedelse til bygging


Underleverandører

Vi har faste samarbeidspartnere innenfor andre fagfelt. Dette gjør at vi kan tilby nybygget som en totalentreprise. Ved å sette hele prosjektet til oss, har vi full kontroll på hele prosessen, med tanke på sikkerhet, kvalitet og fremdrift.


Byggesøknad

Vi hjelper deg med å sette opp byggesøknaden som skal sendes til kommunen. Vi ser over at alle viktige papirer er inkludert, slik at vi unngår unødvendige forsinkelser.


Trekantmøte

Et trekantmøte er det siste møtet før byggeprosessen kan gå i gang. I dette møtet går vi gjennom alle trinnene og valgene for nybygget for å være sikre på at vi er enige. Det er viktig å merke seg at dersom det blir gjort endringer etter dette stadiet, betyr det ofte at ting må gjøres på nytt, noe som kan medføre en høyere pris.

 

Bygging
List image
List image

Oppstart

Etter at trekantmøtet har blitt holdt kan grunnarbeidet starte. Når dette er gjennomført, er det på tide å møte byggelederen på byggeplassen.

Reise og tetting av bygget

Etter grunnarbeidet er på plass, må bygget reises og tettes så fort som mulig. Du vil holdes oppdatert på fremgangen til byggeprosjektet underveis.

Underleverandører

Vi har nå nådd punktet hvor det innvendige arbeidet har kommet så langt at det er på tide å engasjere rørleggere og elektrikere. I dette stadiet kan dere komme å besøke boligen med byggeleder og håndverkere for å gå gjennom boligen sammen.

Befaring og klargjøring for maling

Når vi har kommet så langt at den innvendig platemontering har blitt gjort, vil dere bli invitert på besøk for undersøkelse og inspeksjon av boligen. Etter dette kan boligen males.

Ferdigstilling
List image
List image

Befaring

Når byggeprosjektet begynner å nærme seg slutten blir dere invitert til befaring for å gå gjennom boligen en siste gang, før den ferdigstilles og det er klart for overlevering.


Overlevering

Dagen har endelig kommet for å flytte inn i din nye bolig! Dere får overlevert nøkler til huset, samt en FDV-dokumentasjon. Vi bruker boligmappa.no hvor all dokumentasjon vil lagres på din eiendom slik at den alltid er tilgjengelig, og om du en gang skulle selge huset vil nye eiere få tilgang til dokumentasjonen.


Etterkontroll

Etter å ha bodd i den nye boligen i ett år, er det på tide med en ny befaring. Dette gjør vi for å forsikre oss om at alt fungerer som det skal, og at den nye boligen lever opp til forventningene.


Er du i tenkeboksen eller startfasen?

Sandøy Byggservice er klare til å hjelpe deg med ditt neste byggeprosjekt! Ikke nøl med å ta kontakt.