til top
  • Totalrenovering av bolig

Totalrenovering av bolig

Vi i Sandøy Byggservice As har lang erfaring med totalrenovering av boliger, og hjelper deg gjerne med dette! Vi er svært opptatt av kvalitet, og har derfor inngått faste avtaler med håndplukkede underleverandører som rørleggere, elektrikere og murere. Dette gjør at vi kan tilby renovering av din bolig som en totalentreprise, hvor vi tar ansvar for hele prosessen fra planlegging til ferdig produkt.


Ved totalrenovering av en bolig, er det mange ting som må tilrettelegges. Vi har satt opp en huskeliste over de viktigste tingene som bør tenkes gjennom, før man går i gang med et såpass omfattende renoveringsprosjekt:

1. Finn ut hva som skal inngå i renoveringen

Tenk gjennom hva du ønsker å få ut av totalrenoveringen med utgangspunkt i din eksisterende bolig. Dersom du bor i et eldre hus kan det være at du ønsker å beholde noen gamle elementer. Har du en nyere bolig kan det være at du ønsker å gjøre boligen mer personlig. Planlegger du å renovere med formål om å selge boligen videre, kan det være en god idé å prøve å gjøre det så tidløst og nøytralt som mulig, for at det skal appellere til flere mennesker.


2. Planlegg materialvalg og løsninger

Før du går i gang med renoveringen er det viktig at du har tenkt godt gjennom detaljene. Dersom du ønsker spesialtilpassede løsninger kan det være nødvendig å engasjere en interiørarkitekt, eller dersom du ønsker å utføre strukturelle inngrep kan det være nødvendig å engasjere en strukturell ingeniør, arkitekt eller teknisk designer. Vi i Sandøy Byggservice har egen arkitekt som kommer på befaring, og utarbeider forslag til planløsning basert på den eksisterende boligen, samt dine ønsker og behov.

3. Få oversikt over din økonomiske situasjon og sett opp et budsjett

Det er lurt å snakke med banken før du går igang med et omfattende renoveringsprosjekt. Banken kan gi deg oversikt over hvor mye du har til rådighet. Prisen for totalrenovering av bolig kommer an på flere faktorer, som for eksempel størrelsen på boligen, kompleksiteten på endringene, antall kjøkken, bad og våtrom boligen har, samt material valg. Vi i Sandøy Byggservice setter opp et prisestimat for totalrenoveringen basert på befaringen.


4. Finn rett entreprenør for prosjektet

Når man velger å gå gjennom et så stort prosjekt som totalrenovering, er det spesielt viktig å velge riktig entreprenør. Et godt tips er å sjekke referanser. Ta gjerne en titt på våre referanser fra tidligere prosjekter. Et annet viktig punkt er å ha god kommunikasjon med entreprenøren som skal utføre arbeidet. Det er mye som skal diskuteres både før og underveis i renoveringen, derfor er god dialog svært viktig. Hos oss får prosjektet sin egen dedikerte prosjektleder som vil være tilgjengelig for dere gjennom hele prosessen. 


5. Lag kontrakt og fremdriftsplan

Før totalrenoveringen går i gang blir en kontrakt satt opp mellom de involverte partene. Kontrakten vil inneholde nyttig informasjon om blant annet: Hvem som skal gjøre hva, estimert tidsforbruk, og kostnader. Kontrakten vil også inneholde retningslinjer for hvordan hver av partene skal forholde seg til eventuelle forsinkelser, og retningslinjer for eventuelle uforutsette kostnader underveis i renoveringen. Det er også lurt å sette opp en fremdriftsplan. Fremdriftsplanen vil inneholde spesifikke datoer for når de ulike oppgavene skal være ferdig utført. Velger du oss som totalentreprenør vil vi ta oss av alt dette. 


6. Sluttbefaring og dokumentasjon

Når totalrenoveringen nærmer seg slutten bør det utføres en sluttbefaring. Vi tar da en gjennomgang av boligen og ser at alt er blitt utført som planlagt så langt, og at vi er i rute med alt arbeid. Når prosjektet er ferdigstilt kaller vi inn til en overtakelsesforretning, hvor vi tar en formell, og grundig gjennomgang av boligen for å sikre at alt er levert som avtalt, og at det ikke foreligger noen mangler. Etter overtakelsen vil vi legge inn all dokumentasjon i boligmappa.no slik at dokumentasjonen ligger lagret i en sky, og kan følge boligen hele livet. Dokumentasjonen inneholder sjekklister, bilder, produktdokumentasjon og informasjon om forvaltning, drift og vedlikehold av alle overflateprodukter.

Det kan virke litt overveldende å gå i gang med et så omfattende prosjekt som en totalrenovering av hjemmet. Vi i Sandøy Byggservice hjelper deg gjerne, og gjør prosessen så stress-fri som mulig for våre kunder. Som en totalentreprenør tar vi oss av hele prosjektet fra planlegging til ferdig renovert hjem på Askøy og i Bergensområdet. Ta kontakt for en hyggelig prat!