til top
 • Oppussing

Oppussing

Sandøy Byggservice kan utføre alle typer rehabilitering, fra totalrenovering til mindre oppussings tiltak som gjør boligen din mer moderne og energieffektiv. Vi har egne tømrere og byggmestere, i tillegg til et samarbeid med faste underleverandører. Vi kan levere både komplette pakker med alle fag inkludert, og del entreprise hvor du står for enkelte av de andre fagene selv.


Hvorfor pusse opp?

Oppussing kan omfatte større og mindre tiltak. Ved god planlegging og godt gjennomført arbeid, vil oppussing kunne gi økt livskvalitet. En bolig som blir oppgradert til høy og moderne standard, vil bli mer attraktiv i boligmarkedet og dermed øke salgsverdien.

 

Bilde av kjøkken - peis

Hvorfor bruke fagfolk til oppussingsarbeidet? 

Ved å benytte dyktige fagfolk i oppussings prosessen, kan du være trygg på at det ferdige resultatet er av høy kvalitet, og at arbeidet blir utført korrekt i henhold til lovverk og aktuelle standarder. Spesielt oppussing av bad og våtrom bør settes bort til fagfolk. Kjøkken er også et rom som gjerne er mer krevende å pusse opp, og derfor smart å sette bort til fagfolk med kompetanse.


Våre dyktige håndverkere kan blant annet hjelpe deg med:

 • Befaring og rådgivning
 • Utskiftning av takstein og lekter
 • Omtekking/etterisolering av tak
 • Etterisolering av yttervegger
 • Utskiftning av ytterkledning
 • Utskifting av vinduer og ytterdører
 • Drenering, utbedring og etterisolering av grunnmur
 • Endret planløsning
 • Nye gulv
 • Nye innervegger
 • Bytte av dører
 • Nytt kjøkken
 • Nytt bad
 • Nye trapper

Oppdraget trenger ikke være stort for at du skal kunne kontakte oss. Vi har egen servicesnekker som utfører alle typer småjobber.

Bilde av salong

Oppussingsprosessen

Nesten uavhengig av hva og hvor mye som skal pusses opp, er disse punktene et godt utgangspunkt for å forstå prosessen og omfanget av arbeidet.


1. Budsjett og plan

Vær klar på hva du ønsker å oppnå med oppussingen, og hvordan du ønsker at det ferdige resultatet skal bli. Forhør deg gjerne med andre for å finne løsninger du kanskje ikke selv hadde tenkt på. Få hjelp av fagfolk til å estimere budsjett og tidsbruk for prosjektet. Vi vil også anbefale å sette en buffer for uforutsette utgifter, som kan dukke opp underveis.


2. Hvem skal utføre jobben?

Velg dyktige fagfolk med et godt rykte. En del enklere oppussings tiltak som for eksempel; utskiftning av tapet, lister eller malearbeid velger mange å utføre selv. Likevel kan også denne typen tiltak være nyttig å sette bort til fagfolk, dersom du ikke har ikke har kapasitet, mangler en stødig hånd, eller rett og slett bare ønsker å få jobben utført kjapt, enkelt og ikke minst; korrekt fra starten av!


3. Kontraktssignering

Kontrakten med firmaet som skal utføre arbeidet bør dekke alle aspektene av det avtalen innebærer. Dette inkluderer informasjon om betaling, produkter, utførelse, prosedyre for endringer og eventuelt annet som er viktig for deg.


4. Selve oppussingsarbeidet

Første steg i selve arbeidet er å rive ut det gamle, og gjøre alle flater klare for et ansiktsløft. Dette kan innebære alt fra små tiltak som fjerning av gammel tapet, til utskiftning eller endring i røropplegg. Når dette er gjort begynner prosessen med å få inn den nye grunnstrukturen. Det er i denne delen av prosjektet at ting virkelig begynner å ta form.


5. Siste finish

Oppussingen er nesten ferdig gjennomført, og det er nå på tide å sette et eget preg på det hele! Få inn små, men viktige detaljer gjennom fargevalg, interiør og dekor.


Kom i gang med ditt oppussingsprosjekt

Sandøy Byggservice er her for deg, uavhengig av hvor langt du har kommet med prosjektet. Vi kan hjelpe deg med ferdigstilling og utførelse av eksisterende planer, eller hjelpe deg å vurdere hvilke tiltak det er lurt å starte med, hva som er kostnadseffektivt og fornuftig å gjøre samtidig, samt se på hvordan vi kan legge til rette for senere til tak. Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat!